Терміни як межі міжнародно-правових понять «реституція» і «реституція культурних цінностей» - Акуленко, В.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У розвідці аналізується термінологічне підґрунтя нормативно-правового забезпечення процесів повернення культурних цінностей, переміщених у результаті глобальних збройних конфліктів ХХ ст. В исследовании анализируется терминологическая база нормативно-правового обеспечения процессов возвращения культурных ценностей, перемещенных в результате глобальных вооруженных конфликтов ХХ в. The terminological base of the regulatory processes to ensure the return of cultural objects displaced during of the global military confl icts in 20th century are analyzing in this research.