Луганський музей живописної культури 1920–1924 рр. - Принь, М.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Стаття присвячена дослідженню історії становлення Луганського музею живописної культури. У ній висвітлено процес
створення музею, охарактеризовано основні заходи та напрями
його практичної діяльності. Розглянута експозиційна, культурно-освітня та фондова діяльність музею. Статья посвящена исследованию истории становления Луганского музея живописной
культуры. В ней освещен процесс музея создания, охарактеризованы основные мероприятия и
направления его практической деятельности. Рассмотрена экспозиционная, культурно-образовательная и фондовая деятельность музея. The article is dedicate to the history of formation of Luhansk Museum of Artistic Culture. It highlighted
the creation of the museum, describes the main activities and the practice areas of the museum.
Consider his exposition, cultural and educational activities and fund work.