Термін «незаконно вивезені культурні цінності» в контексті проблеми повернення та реституції предметів культури - Кот, С.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті в контексті питань повернення та реституції культурних цінностей розглядається
зміст поняття і терміну «незаконно вивезені культурні цінності». Автор аналізує широке коло джерел, у т.ч. наводить порівняльний аналіз визначення поняття й терміну «незаконно вивезені культурні цінності» в актах міжнародного правова актах і в українському законодавстві. В статье в контексте вопросов возвращения и реституции культурных ценностей рассматривается содержание понятия и термина «незаконно вывезенные культурные ценности». Автор анализирует широкий круг источников, в т.ч. осуществляет сравнительный анализ
определений понятия и термина «незаконно вывезенные культурные ценности» в актах международного права и украинском законодательстве. In this article reviewed is the concept of term «Cultural property unlawfully exported» as the vital
theoretical challenge of restitution and return of cultural values. The author analyzed wide range
of channels and carried out the comparative analysis of the idea and concept of term «Cultural property
unlawfully exported» in frames of International Law and Ukrainian legislation.