Законодавча база Української СРР у галузі охорони археологічної спадщини (1919–1925 рр.) - Горькова, А.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті розглянуто процес становлення та розвитку законодавчої системи в галузі охорони культурних пам’яток у радянській Україні. Проаналізовано вплив законодавчих актів на
охорону та збереження археологічних пам’яток. В статье рассмотрен процесс становления и развития законодательной системы в области
охраны культурных памятников в советской Украине. Проанализировано влияние законодательных актов на охрану и сохранение археологических памятников. This article describes the process of formation and development of the legal system in the fi eld
of protection of cultural monuments in the Soviet Ukraine. The impact of legislation on the protection
and preservation of archaeological monuments is analyzed.