Теоретичні й практичні методи обліку об’єктів культурної спадщини - Бадяк, В.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Запропоновано виклад практичних і теоретичних методів обліку об’єктів культурної
спадщини України в історичній ретроспективі, вказано на складність, недовершеність у цій
роботі, що обумовлена не стільки об’єктивними, скільки суб’єктивними чинниками, домінуванням ідеологічних засад в тоталітарний період. Предложено изложение теоретических и практических методов учета объектов культурного наследия Украины в исторической ретроспективе, указано на сложность, несовершенство в этой работе, обусловленное не столько объективными, сколько субъективными факторами, доминированием идеологических принципов в тоталитарный период. In the article practical and theoretic methods of registration objects of cultural heritage of Ukraine
are exposed in the historical retrospective. It is stressed on the complication and incompleteness of this
activity caused with subjective causes rather than objective and by domination ideological principles
of totalitarian period.