Модель связи структурных свойств онтологии со структурой модели требований системы, основанной на редактируемых знаниях - Шалфеева, Е.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Предлагается модель связи онтологии, лежащей в основе разработки системы, с набором требований
к ней. Минимальный набор требований формируется на основе онтологии предметной области и с
учетом традиционного распределения функций между подсистемами такой системы. Модель обеспечивает
возможность автоматического формирования таких требований. Пропонується модель зв’язку онтології, що лежить в основі розробки системи, з набором вимог до
неї. Мінімальний набір вимог формується на основі онтології предметної області та з урахуванням
традиційного розподілу функцій між підсистемами такої системи. Модель забезпечує можливість
автоматичного формування таких вимог. The model of linkage which is at the heart of a system development and system requirements set is offered.
Minimal requirements set is formulated on the basis of domain and and taking into account traditional functions
distributing between subsystems. The model gives an opportunity for automatic requirements formulation.