Віртуальна бібліотека – елемент інтелектуальної системи для координації наукових досліджень - Даревич, Р.Р.; Досин, Д.Г.; Литвин, В.В.; Мазур, А.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Стаття присвячена створенню віртуальної бібліотеки в рамках побудови у Фізико-механічному інституті
НАН України віртуального автоматизованого робочого місця наукового працівника. В основу електронного
каталогу покладено стандарт метаданих Дублінське ядро (Dublin Core). Наповнена науковими публікаціями
система створює передумови для здійснення автоматичного навчання онтології метапошукової системи у
відповідній до потреб користувача галузі в рамках ВАРМ наукового працівника The paper is devoted to construction of virtual library which elaborate the Karpenko Physics-Mechanical institute
of NAS of Ukraine of virtual researcher workplace. The electronic catalog is based on the Dublin Core metadata
standard. The library filled with scientific publications creates pre-conditions for realization machine learning of
the meta-search system ontology in the user domain within the framework of the researcher virtual workplace. Статья посвящена созданию виртуальной библиотеки в связи с построением в Физико-механическом институте НАН Украины виртуального автоматизированного рабочего места научного работника. Электронный каталог базируется на стандарте метаданных Дублинское ядро (Dublin Core). Наполненная научными публикациями система служит основанием для осуществления автоматического обучения онтологии метапоисковой системы в соответствующей потребностям пользователя отрасли.