Осенняя миграция камышевки-барсучка (Acrocephalus schoenobaenus) на западе Украины - Закала, О.С. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2005)
Динамика отловов камышевки-барсучка в летне-весенний период имеет вид кривой, на которую сильное влияние оказывают погодные условия и уровень жировых запасов птиц. Интенсивность миграции (ИМ) отличается в разные годы и зависит от климатических условий, кормовых ресурсов и физиологического состояния птицы. Динаміка вилову лучної очеретянки у літньо-весняний період має вигляд кривої, на яку сильний вплив (часто негативний) мають погодні умови та кількість жирових запасів птахів. Інтенсивність міграції (ІМ) відрізняється в різні роки і залежить від кліматичних умов, кормових ресурсів та фізіологічного стану птахів. The dynamics of daily capture of the Sedge Warbler during summer-autumn appear as a curve (fig.3), which is strongly influenced by the weather conditions (often with negative impact) and by the level of birds fa t reserves. Migration intensity (MI) varies in different years and depends on the climatic conditions, food supply and physiological conditions of a bird.