Характеристика современных гнездовых поселений голенастых птиц в Черноморском биосферном заповеднике - Яремченко, О.А.; Руденко, А.Г. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2004)
В статье представлены материалы, касающиеся современной динамики численности, распределения гнездовых колоний и гнездовой экологии голенастых (Ardeidae). Особое внимание уделяется описанию поселений восьми видов голенастых, гнездящихся в Черноморском биосферном заповеднике. В статті надані матеріали, що стосуються сучасної динаміки чисельності, розподілу гніздових колоній та гніздової екології чаплевих (Ardeidae). Особлива увага приділяється опису поселень восьми видів чаплевих, що гніздяться в Чорноморському біосферному заповіднику. This article submits materials on actual number dynamics and distribution of breeding settlements of eight species of herons (Ardeidae). A special attention is given to the description of eight breeding groups of herons species in the Black Sea Biosphere Reserve. There are presented data on breeding ecology of different species of herons.