Синтез адаптивної системи керування електровибуховим перетворенням енергії на основі інверсної fuzzy-моделі - Козирєв, С.С. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Побудовано інверсну модель електровибухового перетворення енергії на базі експериментальних
даних з використанням методу fuzzy-апроксимації, основаного на теорії нечітких множин. На базі
інверсної моделі синтезовано нечіткі регулятори для корекції параметрів адаптивної системи керування
електровибуховим перетворенням енергії в умовах непередбачуваних зовнішніх впливів. Построена инверсная модель электровзрывного превращения энергии на базе экспериментальных данных с
использованием метода fuzzy-аппроксимации, основанного на теории нечетких множеств. На базе инверсной
модели синтезированы нечеткие регуляторы для коррекции параметров адаптивной системы управления
электровзрывоопасным превращением энергии в условиях непредсказуемых внешних влияний. The fuzzy inverse model of control of discharge energy conversion was developed. The model is based on
experimental data with fuzzy approximation. The fuzzy inverse model provides adaptability of control
system under variable technological parameters and external conditions.