О встречах савки (Oxyura leucocephala) в Cеверо-Западном Приазовье - Фалько, А.Н. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2003)
Савка – редко встречающийся вид птиц в Украине. Однако за последние десятилетия встречи савки участились на Сиваше, Каркинитском заливе, вдоль побережья полуострова Тарханкут и в низовьях р.Днепр. В Северо-Западном Приазовье савка отмечалась 28.09.1948, 19.09.1977, 10.08.1980 и 12.06.1982. Спустя 21 год после последней встречи в указанном регионе, только в течение октября-ноября 2003 г. встречено 5 савок. Серед птахів України – савка досить рідкісний вид. Натомість останні десятиліття зустрічі савки помітно збільшились на Сиваші, у Каркінітській затоці, здовж узбережжя півострова Тарханкут та в пониззі Дніпра. У Північно-Західному Приазов’ї савку відмічали 28.09.1948, 19.09.1977, 10.08.1980 и 12.06.1982. Через 21 рік після останньої реєстрації птахів цього виду в дослідженому регіоні, тільки на протязі жовтня-листопада 2003 року спостерігали 5 савок. White-headed Duck is very seldom recorded in Ukraine. But over the last decade records of this species became more frequent at the Sivash, KarkinitskyBay, along the coast of Tarkhankut Peninsula, and at the Dnieper lower reaches. In the north-western part of the near Azov area White-headed Duck was registered 28.09.1948, 19.09.1977, 10.08.1980 and 12.06.1982. After 21 year of the last record five ducks were registered during October-November 2003.