Класифікація документальних листівок з видами Криму як джерела пам’яткознавчих досліджень (1895–1917) - Яшний, Д.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті розкриваються критерії класифікації документальних листівок як джерела з вивчення культурної спадщини, на основі сформованих у середовищі образотворчих джерел класифікаційних схем. Разом із тим, автором запропоновано принципи систематизації корпусу дорадянських поштових карток у межах предметного поля пам’яткознавчих досліджень з дотриманням видового й утилітарного різноманітності об’єктів культурної спадщини. В статье раскрываются критерии классификации документальных открыток, как источника по изучению культурного наследия, на основе сложившихся в среде изобразительных источников классификационных схем. Вместе с тем, автором предложены принципы систематизации корпуса досоветских почтовых карточек в рамках предметного поля памятниковедеческих исследований с соблюдением видового и утилитарного разнообразия объектов культурного наследия. The article describes the criteria for classifi cation as documentary postcards source for the study of cultural heritage, on the basis of existing sources in the environment Fine classifi cation schemes. However, the author offers guidelines to systematize body of pre-Soviet postcards within subject fi eld studies on monuments in compliance with species diversity and utilitarian objects of cultural heritage.