Шляховий палац у Чугуєві – пам’ятка історії Українського військового поселення першої половини XIX сторіччя - Бучаста, С.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті на основі аналізу зібраних і систематизованих архівних та бібліографічних джерел відслідковується історія виникнення й функціонування одного з рідкісних об’єктів інфраструктури
військових поселень кавалерії першої половини XIX ст. на території Харківської губернії – Шляхового палацу у місті Чугуєві. В статье на основе анализа собранных и систематизированных архивных и библиографических источников прослеживается история возникновения и функционирования одного из редких объектов инфраструктуры военных поселений кавалерии первой половины XIX в.
на территории Харьковской губернии – Путевого дворца в городе Чугуеве. In the article on the basis of the collected and systematized archival and bibliographic sources
we can trace the genesis and functioning of the en route imperial palace – one of the rare infrastructures
of cavalry military settlements of the fi rst half of the XIX century on the territory of the
Kharkov province.