Культурна спадщина про Українську революцію 1917–1921 років у формуванні історичної пам’яті - Денисенко, О.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті висвітлюється роль культурної спадщини про події Української революції
1917–1921 років у формуванні історичної пам’яті. Автор акцентує увагу на місцях пам’яті й
пам’ятниках, присвяченим революційним подіям і діячам, у різних регіонах України. Досліджуються різні види і типи нерухомих історико-культурних об’єктів у контексті підготовки фундаментального 28-томного видання «Звід пам’яток історії та культури України». В статье освещается роль культурного наследия о событиях Украинской революции
1917–1921 гг. в формировании исторической памяти. Автор акцентирует внимание на местах памяти и памятниках, посвященным революционным событиям и деятелям, в разных
регионах Украины. Исследуются различные виды и типы недвижимых историко-культурных объектов в контексте подготовки фундаментального 28-томного издания «Свод памятников истории и культуры Украины». The role of the cultural heritage about the events of the Ukrainian revolution 1917–1921 in the
formation of the historical memory is illuminated in this article. The author accents her attention
at the memory places and monuments devoted to the revolutionary events and participants in the
different regions of Ukraine The different varieties and types of the immovable history and cultural
objects are studied according to the preparation of fundamental edition in the 28 volumes «The
Register of the history and cultural monuments of the Ukraine».