Церква святих мучеників Михайла та Федора як архітектурна пам’ятка Чернігова - Непотенко, І.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті розкрито основні віхи з історії церкви святих мучеників Михайла та Федора
як архітектурної пам’ятки Чернігова. Крім того, охарактеризовано умови, що призвели до
зміни її зовнішнього вигляду та внутрішнього оформлення в ході перебудов ХІХ–ХХ ст. В статье раскрыты основные вехи истории церкви святых мучеников Михаила и
Федора как архитектурного памятника Чернигова. Кроме того, охарактеризованы условия,
которые привели к изменению ее внешнего вида и внутреннего оформления в ходе перестроек ХІХ–ХХ ст. The article deals with the main milestones of the history of the Church of the Holy Martyrs
Myhailo and Fedir as an architectural monument of Chernihiv. Besides, it’s described the conditions
that led to a change in its exterior and interior design in the rebuilding of the XIX-XX centuries.