Віхи міжнародного пам’яткоохоронного руху: 50 років Венеційській хартії, 20 років Українському національному комітету ICOMOS - Прибєга, Л.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті звертається увага на значущість Венеційської хартії у розвитку міжнародного
пам’яткоохоронного руху, порушуються питання створення ICOMOS (Міжнародної ради з
питань пам’яток і визначних місць), а також висвітлюється 20-річна діяльність Українського
національного комітету ICOMOS. В статье обращается внимание на значимость Венецианской Хартии в развитии международного памятникоохранительного движения, затрагиваются вопросы создания ICOMOS (Международного совета по вопросам памятников и достопримечательных мест), а также
освещается 20-ти летняя деятельность Украинского национального комитета ICOMOS. The article draws attention to the importance of the Venice Charter in promoting international
pamyatnikoohranitelnogo movement, addresses the issues of creation of ICOMOS (International
Council on Monuments and Sites), and highlights the 20- year activity of the Ukrainian National
Committee of ICOMOS.