Застосування «транспортної задачі» для оптимізації логістичних витрат у молочній промисловості - Ковальов, А.І.; Карпов, В.А.; Винокурова, О.І. (Економічні інновації, 2015)
Обґрунтована доцільність використання багатокритеріального методу для моделювання логістичного ланцюга поставок на підприємствах молочної промисловості України. Розглянуто типові логістичні задачі для оптимізації витрат та моделі для їх вирішення. Запропоновано економіко-математичну модель мінімізації витрат у ланцюгу поставок з метою оптимізації витрати на закупівлю та постачання матеріальних ресурсів, а також собівартості продукції. In the article described the expediency of the use of multi-criteria method for modeling the logistics supply chain for the dairy industry in Ukraine. Considered a typical logistical problems for cost optimization and model for their solution. Developed an economic-mathematical model of minimizing the cost of the supply chain to optimize the cost of the purchase and delivery of material resources, and the cost of production.