Інтелектуалізація як основа інтенсивного розвитку персоналу підприємства - Бутенко, І.А. (Економічні інновації, 2015)
Розглянуто процес інтелектуалізації персоналу, як основи якісного (інтенсивного) його розвитку в умовах інноваційної економіки. Запропоновано базову систему параметрів і показників для аналізу і розрахунку рівня якості персоналу промислових підприємств. Розроблено структурну модель побудови цілісного механізму підвищення рівня інтелектуалізації персоналу машинобудівних підприємств із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій в межах інтегрованого простору наукової, освітньої та професійної діяльності. This article examines the process of intellectualization staff as the basis of qualitative (intensive) its development in terms of an innovative economy. It’s offered a basic system of settings and parameters for analysis and calculation of the quality level of the industrial enterprises personnel. The structural model of integrated mechanism for raising the level of intellectualization staff engineering enterprises using ICT within an integrated space for scientific, educational and professional activities was developed.