Анализ методов построения объемных дистанционных карт - Гончаров, Д.А.; Недзьведь, А.М.; Абламейко, С.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
В статье рассмотрены и сопоставлены друг с другом по нескольким аспектам (точность, скорость, простота
реализации, возможность распараллеливания) методы построения трехмерных дистанционных карт, в
результате чего можно с определенной долей уверенности дать ответ на вопрос, в каком случае лучше
использовать тот или иной метод. У статті розглянуті і зіставлені один з одним за декількома аспектами (точність, швидкість, простота реалізації,
можливість розпаралелювання) методи побудови тривимірних дистанційних карт, в результаті чого можна з
певною долею впевненості дати відповідь на питання, в якому випадку краще використовувати той або
інший метод. Methods of distance map construction were examined and compared with each other in several aspects (accuracy,
speed, ease of implementation, the possibility of paralleling) techniques for constructing three-dimensional distance.
With some confidence you can give an answer to a question, in which case it is better to use one or another method.