Узагальнення світового досвіду логістичного розвитку портів - Липинська, О.А. (Економічні інновації, 2015)
Розглядаються питання розвитку та організації логістичної діяльності у світовій портової системі. Відзначено важливе значення портової системи для розвитку світової економіки та створення нових робочих місць. Виявлено основні відмінності у підходах до розвитку логістичної діяльності портів по країнах і континентах, обґрунтовано основні причини згаданих відмінностей. Відзначені джерела фінансування і організаційні основи логістичної діяльності. The issues of development and organization of logistics activities in the global port system. The importance of the port system for the development of the world economy and create new jobs. The basic differences in approaches to the development of the logistics port operations across countries and continents, proved the main reasons for these differences. Marked funding and organizational basis for logistics activities.