К вопросу о динамике кормового макрозообентоса Степановского залива Молочного лимана - Кирикова, Т.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 1998)
Материал (68 проб) собран в 1996-1997 г. для характеристики кормового макрозообентоса прибрежных мелководий Степановской косы Молочного лимана, служащих местом концентрации куликов в период миграции. Сравнительный анализ показал существование двух пиков высокой биомассы в сезонной динамике гидробионтов: весеннего – в мае и летнего – в июле или августе, а также двух пиков численности – в мае и августе. В пробах доминировали Gammarus sp. и Neanthes diversicolor. Матеріал (68 проб) був зібраний в 1996-1997 р. для характеристики кормового макрозообентосу прибережних мілководь Степанівськлї коси Молочного лиману, що слугує місцем концентрації куликів в період міграції. Порівняльний аналіз показав існування двох піків високої біомаси в сезонній динаміці гідробіонтів: весняного - в травні і літнього - в липні або серпні, а також двох піків чисельності - в травні і серпні. В пробах домінували Gammarus sp. і Neanthes diversicolor. Material (68 samples) for characteristic of feeding macrozoobentos of Molochniy liman where waders concentrate during migration was collected in 1996-1997. Investigations show the existence of two peaks of high biomass in the seasonal dynamics ofhydrobionts: spring p e a k - in May, summer peak- in July or August and two peaks in numbers: in May and in August. Gammarus sp. and Neanthes diversicolor were dominant in the samples.