Нейронні системи головного мозку, що здійснюють навігацію у ссавців - Шипшина, М.С.; Веселовський, М.С. (Вісник НАН України, 2015)
Нобелівську премію з фізіології та медицини 2014 року було присуджено
Джону М. О’Кіфу (John M. O’Keefe), Мей-Брітт Мозер (May-Britt Moser)
і Едварду Мозеру (Edvard Moser) за відкриття в головному мозку нервових
клітин, відповідальних за навігацію. Результати новаторських досліджень
лауреатів розширюють наші уявлення про здійснення психічних функцій у
мозку, а також дозволяють глибше зрозуміти механізми обробки мозком
складних когнітивних функцій і поведінки. Нобелевская премия по физиологии и медицине 2014 года была присуждена Джону М. О’Кифу (John O’Keefe),
Мэй-Бритт Мозер (May-Britt Moser) и Эдварду Мозеру (Edvard Moser) за открытие в головном мозге нервных
клеток, ответственных за навигацию. Результаты новаторских исследований нобелевских лауреатов расширяют
наши представления об осуществлении психических функций в мозге, а также позволяют глубже понять механизмы обработки мозгом сложных когнитивных функций и поведения. The 2014 Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded to Dr. John M. O’Keefe, Dr. May-Britt Moser and Dr.
Edvard I. Moser for their discoveries of the brain nerve cells responsible for navigation. The results of innovative researches
of the 2014 laureates expanded our understanding of the implementation of mental functions in the brain, as
well as provided insight into the mechanisms of processing complex cognitive functions and behavior in the brain.