Інноваційна технологія виробництва біосумісних нанодезінфектантів нового покоління - Кістерска, Л.Д.; Логінова, О.Б.; Садохін, В.В.; Садохін, В.П. (Вісник НАН України, 2015)
Розглянуто нову екологічно чисту високопродуктивну комбіновану
«мокро-суху» технологію плазмового нанодиспергування електропровідних матеріалів з одностадійним циклом виготовлення колоїдних розчинів у широкому спектрі рідких носіїв. Визначено розміри і розподіл наночастинок металів у харчовому гліцерині. Вивчено бактерицидну, фунгіцидну та антивірусну активність високоефективного малотоксичного препарату
широкого спектру дії «Срібний щит — 1000» на основі колоїдного розчину
наносрібла. Окреслено сфери застосування біосумісного дезінфектанту нового покоління. Рассмотрена новая экологически чистая высокопроизводительная комбинированная «мокро-сухая» технология
плазменного нанодиспергирования электропроводных материалов с одностадийным циклом изготовления коллоидных растворов в широком спектре жидких носителей. Определены размеры и распределение наночастиц
металлов в пищевом глицерине. Изучена бактерицидная, фунгицидная и антивирусная активность высокоэффективного малотоксичного препарата широкого спектра действия «Серебряный щит — 1000» на основе коллоидного раствора наносеребра. Охарактеризованы области применения биосовместимого дезинфектанта нового поколения. Innovative high-performance ion plasma sputtering single-stage cycle “wet-dry” technology of the electrically conductive
materials for making of colloidal solutions in a wide range of liquid media is described. The size and distribution of
metal nanoparticles in food glycerin are shown. Bactericidal, fungicidal, and antiviral activity of low-toxic broad-spectrum
colloidal solution “Silver Shield — 1000” on the basis of nanosilver is studied. The application of a new generation
of biocompatible disinfectants is characterized.