Нові методи створення високопродуктивних сортів гречки - Григорюк, І.П. (Вісник НАН України, 2015)
Рецензія на монографію Л.К. Тараненко,
О.Л. Яцишена «Принципи, методи і досягнення
селекції гречки (Fagopyrum esculentum Moench)».
Монографію присвячено методам селекції гречки, розглянуто ботанічну
класифікацію цієї унікальної культури, біологічні особливості, генетику,
системи розмноження, внутрішньопопуляційний та еколого-географічний
поліморфізм. В основу роботи покладено еволюційно-генетичну концепцію
селекції за М.І. Вавиловим про вид як рухливу морфофізіологічну систему
та про роль селекції як продовження еволюції виду за участю селекціонерів.
У книзі узагальнено результати багаторічних досліджень авторів, а також наведено аналіз сучасних наукових публікацій з цієї тематики.