Сприйняття вітчизняної науки і науковців у суспільній свідомості (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 24 грудня 2014 р.) - Петрушина, Т.О. (Вісник НАН України, 2015)
Проаналізовано такі індикатори сприйняття громадянами України вітчизняної науки, як ставлення до вибору професії вченого, довіра до вчених НАН України, уявлення про неможливість розвитку Української держави
без розвитку науки, розуміння важливості рекомендацій учених для розвитку країни, а також зацікавленість людей у новинах з наукової тематики. Отримані дані свідчать про наявність суспільного запиту на розвиток вітчизняної науки. Проанализированы такие индикаторы восприятия гражданами Украины отечественной науки, как отношение к
выбору профессии ученого, доверие к ученым НАН Украины, представление о невозможности развития Украинского государства без развития науки, понимание важности рекомендаций ученых для развития страны, а также заинтересованность людей в новостях по научной тематике. Полученные данные свидетельствуют о наличии общественного запроса на развитие отечественной науки. There were analyzed such public perception’s indicators of Ukrainian science as attitude towards the choice of scientist
profession, trust in scientists of NAS of Ukraine, the idea of the impossibility of Ukrainian state’s development without
the development of science, understanding of the importance of scientists’ recommendations for the development of the
country as well as people’s interest in scientific news. The data indicate the presence of public demand for the development
of national science.