Чарівні подорожі в блакитне світло - Бєляєв, О.Є.; Кочелап, В.О. (Вісник НАН України, 2015)
Нобелівську премію з фізики 2014 року було присуджено Ісаму Акасакі
(Isamu Akasaki), Хіросі Амано (Hiroshi Amano) і Сюдзі Накамурі (Shuji Nakamura)
за розроблення блакитних оптичних діодів, які дозволили впровадити яскраві та енергоощадні джерела світла. Нобелевская премия по физике 2014 г. была присуждена Исаму Акасаки (Isamu Akasaki), Хироси Амано (Hiroshi
Amano) и Сюдзи Накамуре (Shuji Nakamura) за разработку голубых оптических диодов, которые позволили внедрить яркие и энергосберегающие источники света. Nobel Prize in Physics 2014 was awarded to Isamu Akasaki, Hiroshi Amano, and Shuji Nakamura for the development of
the blue optical diodes, which allowed the introduction of bright and energy-saving light sources.