Углеродные наноструктуры: топология, получение, свойства - Михайленко, А.В.; Смык, С.Ю.; Куницкий, Ю.А. (Поверхность, 2011)
Рассмотрены особенности строения, методов построения, кодирования углеродных наносоединений, механизмов образования и физико-химических свойств фуллеренов, нанотрубок и наноколец. Представлены правила конструирования углеродных наносоединений, методы их кодирования как сложных макромолекулярных систем. Описаны механизмы синтеза углеродных наносоединений и подтверждающие их экспериментальные факты, рассмотрены их основные физико-химические свойства. Розглянуто особливості будови, методів побудови, кодування вуглецевих наносполук, механізмів утворення та фізико-хімічних властивостей фулеренів, нанотрубок і нанокілець. Подано правила конструювання вуглецевих наносполук, методи їх кодування як складних макромолекулярних систем. Описано механізми синтезу вуглецевих наносполук та експериментальні факти, що їх підтверджують, розглянуто їхні основні фізико-хімічні властивості. The features of the carbon nanocompounds structure, methods of construction, coding, formation mechanisms and physical-chemical properties of fullerenes, nanotubes and nanorings are considered. The rules of carbon nanocompounds constructing, methods of coding as complex macromolecular systems are presented. Mechanisms of synthesis of carbon nanocompounds and confirming their experimental results, the basic physical-chemical properties are described.