Сорбционные и фотокаталитические свойства кадмийсодержащих порошков ТiO₂ - Халявка, Т.А. (Поверхность, 2011)
Синтезированы мезопористые кадмийсодержащие порошки диоксида титана, содержащие фазы анатаза, рутила и титаната кадмия. Кадмийсодержащие порошки проявили более высокую фотокаталитическую активность по сравнению с TiO₂ в реакциях деструкции сафранина и тетрадецилпиридиний хлорида. Установлено, что константы скорости деструкции сафранина возрастают с увеличением его адсорбции. Синтезовано мезопоруваті кадмійвмісні порошки діоксину титану, що містять фази анатазу, рутилу та титанату кадмію. Кадмійвмісні порошки виявили більш високу фотокаталітичну властивість у порівнянні з TiO₂ в реакціях деструкції сафраніну та тетрадецилпіридиній хлориду. Встановлено, що константи швидкості деструкції сафраніну зростають зі збільшенням величини адсорбції. Mesoporous cadmium doped TiO₂ powders composed of anatase, rutile and cadmium titanate have been synthesized The Cd/TiO₂ composites showed higher photocatalytic activity in destruction of safranine and tetradecylpiridinium chloride as compared with TiO₂. It has been found that the increase in the rate of photocatalytic safranine destruction coincides with adsorption capability of composites.