Синтез порожнинних наносфер з діоксиду кремнію/титану - Горбик, П.П.; Дубровін, І.В.; Кашин, Г.М.; Демченко, Ю.О. (Поверхность, 2011)
Запропоновано просту і ефективну методику синтезу порожнинних наносфер з суміші діоксиду титану та діоксиду кремнію. У цій методиці синтез порожнинних наносфер проводили на поверхні частинок аерозолю розчинів тетрахлоридів кремнію та титану в гідрофобних розчинниках. Предложена простая и эффективная методика синтеза полых наносфер из смеси диоксидов титана и кремния, которая заключается в проведении реакции на поверхности частиц аэрозоля тетрахлоридов кремния и титана в гидрофобных растворителях. A simple and effective method of synthesis of hollow nanospheres from the mixture of titanium dioxide and silicon dioxide has been proposed. In this method the synthesis of hollow spheres was performed on the surface of aerosol particles of solutions produced by dissolving of silicon tetrachloride and titanium tetrachloride in hydrophobic solvents.