Several peaks of total current in Trichel pulse - Bolotov, O.; Golota, V.; Kadolin, B.; Mankovskyi, S.; Ostroushko, V.; Pashchenko, I.; Taran, G.; Zavada, L. (Вопросы атомной науки и техники, 2015)
The numerical simulations of negative corona at constant voltage in Trichel pulse mode are carried out in assumptions of presence and absence of photoemission from cathode. In absence of photoemission two peaks of total current or the step before the main peak were obtained for very small values of ion-electron emission coefficient. In presence of photoemission there were observed several maximums, connected with instability development of the process based on radiation of photons, photoemission, and avalanche multiplication. Выполнено численное моделирование отрицательной короны при постоянном приложенном напряжении в режиме импульсов Тричела в предположениях наличия и отсутствия фотоэмиссии с катода. При отсутствии фотоэмиссии два пика полного тока или ступенька перед основным пиком были получены при очень малых значениях коэффициента ионно-электронной эмиссии. При наличии фотоэмиссии наблюдалось несколько максимумов, связанных с развитием неустойчивости процесса, основанного на излучении фотонов, фотоэмиссии и размножении лавин. Виконано числове моделювання негативної корони при постійній докладеній напрузі в режимі імпульсів Тричела в припущеннях наявності та відсутності фотоемісії з катода. За відсутності фотоемісії два піки повного струму або сходинка перед основним піком були отримані при дуже малих значеннях коефіцієнта іонно-електронної емісії. За наявності фотоемісії спостерігалося кілька максимумів, пов’язаних з розвитком нестійкості процесу, який ґрунтується на випромінюванні фотонів, фотоемісії та розмноженні лавин.