Значення фразеологізму та його тлумачення в словнику (на матеріалі іменникових фразеологізмів) - Прадід, Ю.Ф. (Культура народов Причерноморья, 2001)
В предлагаемой публикации обосновывается факт существования наравне с лексическим фразео-логического значения. На примере фразеологизмов, соотносимых с именами существительными, описы-ваются принципы интерпретации значения фразеологизмов в словарях. Обобщения и выводы строятся с учетом анализа наиболее важных трудов украинских и русских языковедов по этой проблематике. У пропонованій публікації обгрунтовується факт існування нарівні з лексичним фразеологічного значення. На прикладі фразеологізмів, що співвідносяться з іменниками, описуються принципи інтерпретації значення фразеологізмів у словниках. Узагальнення та висновки будуються з урахуванням аналізу найважливіших праць українських і російських мовознавців з цієї проблематики. In this given publication the fact of existence of the phraseological meaning is motivated on the same level as the existence of the lexical one. On the example of idiomatic expressions, which can be correlated with the nouns, the principles of interpretation of the meanings of idiomatic expressions are described in the diction-aries. Generalizations and conclusions are made with the consideration of analysis of the most important works of Ukrainian and Russian linguists.