Основні стратегічні завдання державної регіональної політики з підтримки розвитку підприємницького середовища - Сментина, Н.В.; Муратов, О.М. (Економічні інновації, 2015)
У статті акцентується на необхідності стимулювання розвитку підприємництва з огляду на його роль у формуванні конкурентного ринкового середовища. Визначено фактори, що негативно впливають на розвиток підприємництва. Аналізується діяльність суб’єктів господарювання за їх розмірами в Україні та Одеській області. Окреслені основні завдання державної політики з підтримки розвитку підприємницького середовища. The article deals with the necessity of stimulating the business development due to its role in forming competitive market environment. The factors that adversely affect to development of entrepreneurship are identified. The author analyzes the activity of business entities according to their size in Ukraine and Odessa region. The basic tasks of public policy of supporting development of entrepreneurial environment are indicated.