Моделювання критеріїв ефективності регіональної економічної політики - Стрельченко, І.І. (Економічні інновації, 2015)
У статті розглядаються проблемні питання кількісної оцінки якості та ефективності регіональної економічної політики. Обґрунтовано, що найбільш прийнятним на сучасному етапі розвитку України критерієм ефективності регіонального управління є міра наближення траєкторії розвитку регіональної економічної системи до рівня стаціонарної, що відповідає сталому розвитку. Розроблений метод комплексної оцінки ефективності управління соціально-економічним розвитком регіону. The article deals with the problematic issues quantify the quality and efficiency of regional economic policy. It is proved that at the present stage of Ukraine development the most appropriate measure of the effectiveness regional governance is the degree of approximation of the regional economic system’s to the stationary trajectory, which corresponds to sustainable development. Developed a method for assessing the effectiveness of the integrated management of socio-economic development of the region.