Зависимость анионной адсорбции дитизона от pH фонового электролита - Смирнова, И.В.; Шелепенко, В.В.; Попович, З.П. (Украинский химический журнал, 2009)
Предложена математическая модель анионной адсорбции дитизона, объясняющая экспериментально полученную зависимость величины адсорбции от pH фонового электролита. Модель рассматривает адсорбцию двухкомпонентной смеси анионов дитизона, количественный состав которой регулируется pH фонового электролита. Модель позволяет количественно оценить величины адсорбционных коэффициентов и предельной адсорбции. Запропоновано математичну модель аніонної адсорбції дитизону, що пояснює експериментально отриману залежність величини адсорбції від pH фонового електроліту. Модель розглядає адсорбцію двокомпонентної суміші аніонів дитизону, кількісний склад якої регулюється pH фонового електроліту. Модель дозволяє кількісно оцінити величини адсорбційних коефіцієнтів і граничної адсорбції. The mathematical model of dithizon anionic adsorption, explaining the experimentally adsorption value dependence on pH of inert electrolyte, is offered. A model considers adsorption of double–component mixture of dithizon anions, quantitative composition of which is regulated by pH of inert electrolyte. A model allows to estimate values of adsorption coefficients and maximum adsorption.