Вуглецеві нанотрубки як каталізатори електровідновлення кисню - Баклан, В.Ю.; Колесникова, I.П.; Умінський, М.В.; Макордей, Ф.В.; Колесников, А.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Досліджено новий вуглецевий матеріал — нанотрубки в якості каталізатора електровідновлення кисню. Виготовлено двошарові газодифузійні електроди з активною масою та гідрозапираючими шарами на ocнoвi нанотрубок із додаванням тефлонової суспензії Ф-4Д. Активність таких електродів менша за вугільні, але значно вища, ніж у графітових. Исследован новый углеродный материал — нанотрубки в качестве катализатора электровосстановления кислорода. Изготовлены двуслойные газодиффузионные электроды с активной массой и гидрозапорными слоями на основе нанотрубок с добавлением тефлоновой суспензии Ф-4Д. Активность таких электродов меньше, чем угольных, но значительно выше графитовых. A new carbon material — nanotubes as the catalyst of oxygen electroreduction have investigated. Belayered gasdiffusion electrodes with active mass and hydrolocking layers on the basis of nanotubes with addition of teflon F-4D suspension are made. Activity of such electrodes is less, than coal, but much higher then graphite.