Сорбційно-спектрофотометричне визначення Fe (III) з хромазуролом S - Костенко, Є.Є. (Украинский химический журнал, 2009)
Дослідженo взаємодію Fe (ІII) з хромазуролом S у фазі полімерного аніонообмінника. Встановлено оптимальні умови реакції і склад утворюваного на поверхні комплексу, запропоновано схему взаємодії на границі розділу фаз. Розроблено методику твердофазного спектрофотометричного визначення Fe (ІII) з межею виявлення 0.007 мкг/см³. Изучено взаимодействие Fe (ІІІ) с хромазуролом S в твердой фазе. Установлены оптимальные условия проведения реакции, состав и прочность образующегося на поверхности комплекса, предложена схема взаимодействия на границе раздела фаз. Разработана методика твердофазного спектрофотометрического определения Fe (ІІІ) с хромазуролом S с пределом обнаружения 0.007 мкг/см³. The interaction of Fe (ІII) with hromazurol S in the solid-phase was studied. The optimum conditions of the reaction and the composition of complex that is formed at the surface were found, and a scheme was proposed for the interaction at the phase boundary. A solid-phase spectrophotometric procedur was developed for determination of Fe (ІII) with detection limit of 0.007 mg/ml, respectively.