Вплив конкурентних реакцій продовження ланцюгa на селективність промотованого гліоксалем окиснення циклогексану - Покуца, О.П.; Пристанський, Р.Є.; Копилець, В.І.; Мюзарт, Ж. (Украинский химический журнал, 2009)
На основі розрахунків напівемпіричним методом AM1 гіперповерхонь конкурентних реакцій продовження ланцюга зроблено припущення, що помітний промотуючий вплив гліоксалю на окиснення циклогексану може бути віднесений як до різної активності радикалів, обумовленої особливостями їх будови, так і до природи молекул субстрату. На основе расчетов полуэмпирическим методом AM1 гиперповерхностей конкурентных реакций продолжения цепи высказано предположение, что заметное промотирующее влияние глиоксаля на окисление циклогексана может быть отнесено как к различной активности радикалов, обусловленной особенностями их строения, так и к природе молекул субстрата. Based on the calculated by semiempirical method АМ1 hypersurfaces of competition propagation reactions has been assumed, that prominent promoting influence of glyoxal on cyclohexane oxidation can be attributed as to the different activity of radicals stipulated with the features of their structure as well as nature of substrate molecule.