2-заміщені 8,9-циклоалкілтієно[3,2-е][1,2,4]триазоло[1,5-с]-піримідин-5(6Н)-они - Чернюк, О.М.; Толмачова, В.С.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Розроблено зручний метод синтезу 2-заміщених 8,9-циклоалкілтієно[3,2-e][1,2,4]триазоло[1,5-с]піримідин-5(6Н)-онів, який грунтується на конденсації 3-ціано-(4-R 1-5-R 2-тієн-2-іл)фенілкарбаматів з гідразидами карбонових кислот. Разработан удобный метод синтеза 2-замещенных 8,9-циклоалкилтиено[3,2-e][1,2,4]триазоло[1, 5-с]пиримидин-5(6Н)-онов, основанный на конденсации 3-циано(4-R1-5-R2-тиен-2-ил)фенилкарбаматов с гидразидами карбоновых кислот. The convenient method of the synthesis of 2-substitutive 8,9-cycloalkylthieno[3,2-e][1,2,4]triazolo[1, 5-с]pyrimidin-5(6Н)-оnes based on the condensation of 3-cyano(4-R1-5-R2-thieno-2-yl)phenylcarbamates with carboxylicacids hydrazides has been developed.