Національно-організаційна та культурно-просвітницька діяльність полонених українців у таборі Раштат (Німеччина) у 1915-1917 рр. - Срібняк, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті проаналізовано специфіку національно-організаційної та культурно-просвітницької діяльність полонених вояків-українців зі складу царської армії, які утримувались у таборі Раштат. Відтворено особливості роботи табірних осередків, а також систему комунікації «табір – робітничі команди». В статье проанализировано специфику национально-организационной и культурно-образовательной деятельности военнопленных украинцев из состава царской армии, которые содержались в лагере Раштат. Реконструировано особенности работы лагерных институций, а также систему «лагерь – рабочие команды». The paper analyzes the specifics of national institutional, cultural and educational activities, Ukrainian captured soldiers from the royal army, held at Camp Rastatt. Reproduced camp features of cells, and a system of communication «camp – working team».