Українці в Білорусі у 1920 – 1930 роки (соціокультурний вигляд) - Старовойтов, М. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У науковій статті на основі оригінальних архівних матеріалів, які вперше вводяться
у науковий обіг, зроблена спроба встановити динаміку чисельності, визначити соціальний і культурний склад українців, що мешкали у Білорусі і її областях, з урахуванням гендерної ознаки. Встановлено, що соціокультурний вигляд українців був вищим, ніж
у титульного етносу – білорусів. В научной статье на основе оригинальных архивных материалов, которые вводятся в научный оборот впервые, сделана попытка установить динамику численности, определить социальный и культурный состав украинцев, проживавших в Беларуси и
областях, с учетом гендерного признака. Установлено, что социокультурный облик
украинцев был выше, чем у титульного этноса – белорусов. In the scientific article on the basis of original archival materials which are introduced
into scientific circulation for the first time, attempt to establish dynamics of number, to define
social and cultural composition of the Ukrainians living in Belarus and areas taking into
account a gender sign, is made. It is established that the sociocultural image of Ukrainians
was higher, than at the title ethnos – Belarusians.