Міські кладовища у територіально-планувальній структурі Чернігова ХІХ ст. – поч. ХХ ст. - Бойченко, С. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті досліджується процес організації кладовищ міста Чернігова протягом ХІХ. Визначаються причини та фактори змін у традиції поховання, місце кладовищ у територіально-планувальній структурі міста, заходи щодо організації та утримання кладовищ, особливості розвитку некрополя Чернігова протягом ХІХ – поч. ХХ ст. В статье исследуется процес организации кладбищ города Чернигова в ХІХ в. Определяются причины и факторы изменений в традиции погребения, место кладбищ в территориально-планировочной структуре города, мероприятия по организации и содержании кладбищ, особенности развития некрополя на протяжении ХІХ – нач. ХХ ст. In the article the process of cemeteries’ organization in Chernihiv during the ХІХ century is explored. The reasons and factors of changes in burial traditions, the localization of cemeteries in the territorial and planning structure of the city, measures undertaken by local authorities regarding the organization and maintenance of cemeteries, peculiarities in the Chernihiv necropolis development during the ХІХ – early ХХ cent. are defined.