Околиці Макошина та Макошинського Миколаївського монастиря в матеріалах «Генерального опису Лівобережної України» (1765 – 1769 рр.) - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Публікація містить джерела до історії селища Макошине та Макошинського Миколаївського монастиря другої половини XVIII ст. У передмові розглядаються інформаційні
можливості наведених документів щодо вивчення географічних особливостей регіону,
житлової та господарської забудови, розвитку сільського господарства та промислів,
соціальної структури та демографічних характеристик населення Макошина у другій половині XVIII ст. Публикация содержит источники к истории поселка Макошин и Макошинского
Николаевского монастыря второй половины XVIII в. В предисловии рассматриваются
информационные возможности приведенных документов к изучению географических
особенностей региона, жилищной и хозяйственной застройки, развития сельского
хозяйства и промыслов, социальной структуры и демографических характеристик
населения Макошина во второй половине XVIII в. A publication contains sourches about the history of Makoshyn settlement and Makoshyn
Nicholas Monastery. In the preface deals with information given opportunities to study
documents the geographical characteristics of the region, housing and economic development,
agriculture and fisheries, social structure and demographic characteristics of the population
of Makoshyn in the second half of XVIII century.