Зі спогадів Василя Дубровського про старий Чернігів - Коваленко, О.; Казимір, В. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Статтю присвячено спогадам репресованого українського історика і громадського діяча В. В. Дубровського (1897 – 1966) про старий Чернігів, у яких відтворено повсякденне життя, патріархальний побут і звичаї місцевих мешканців на початку ХХ ст. Статья посвящена воспоминаниям репрессированного украинского историка и
общественного деятеля В. В. Дубровского (1897 – 1966) о старом Чернигове, в которых воспроизведены повседневная жизнь, патриархальный быт и обычаи местных жителей в начале ХХ в. The article is devoted to the memories of repressed ukrainian historian and public figure
V. V. Dubrovsky (1897 – 1966) about old Chernihiv, in which everyday life, patriarchal
way of life and customs of local residents in the beginning of XX century are reproduced.