З опису Батуринської сотні О.М. Лазаревського - Мицик, Ю.; Тарасенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У даній статті ми продовжуємо публікацію твору (в перекладі українською)
Олександра Матвійовича Лазаревського (1834-1902) «Опис Старої Малоросії»
(«Описание Старой Малороссии»), а саме т. 2 («Опис Ніжинського полку»).