Міщанські діти в Києво-Могилянській академії наприкінці 1730-х рр. (характеристика походження) - Яременко, М. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті детально характеризується географічне походження та соціальна градація студентів Києво-Могилянської академії кінця 1730-х рр. міщанського походження і простежується їхній вплив на освітні практики згаданого стану. В статье детально характеризируется географическое происхождение и социальная градация студентов Киево-Могилянской академии конца 1730-х гг. мещанского происхождения, а также прослеживается их влияние на образовательные практики этого сословия. The Kyiv-Mohyla Academy student’s geographical origin and social gradation in the
late 1730s are analyzed in the article in detail and the influence of the mentioned factors on
bourgeois educational practices as well.