Образ «Киевской старины» у спогадах та епістолярії сучасників - Палієнко, М. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті на основі порівняльного аналізу мемуарної та епістолярної спадщини
українських діячів кінця ХІХ – початку ХХ ст. відтворюється «образ» журналу
«Киевская старина» в оцінці сучасників та крізь призму історичної епохи. В статье на основании сравнительного анализа мемуарного и эпистолярного наследия украинских общественных и культурных деятелей конца ХІХ – начала ХХ вв. реконструируется «образ» журнала «Киевская старина» в оценке современников и
через призму исторической эпохи. In the article an «image» of the journal «Kievskaja Starina» has been reconstructed in
the assessment of the contemporaries and in the context of historical epoch, on the basis of
comparative analysis of the Ukrainian social and cultural figures’ memoirs and epistolary
heritage of the late 19th – beginning 20th centuries.