Особливості закупівлі будівельних матеріалів у 1820-х – 1830-х рр. в округах Слобідсько-Українських військових поселень кавалерії - Маршала, А. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Розглядаються будівельні процеси, що відбувалися в слобідсько-українських
військових поселеннях кавалерії протягом 1820-х – 1830-х рр., зокрема процедура
закупівлі будівельних матеріалів, речей та інструментів шляхом проведення відкритих
торгів у Слобідсько-Українській Казенній палаті та склад військ, що були залучені
до зведення будівель в округах військового поселення 2-ї уланської та 2-ї кірасирської
дивізій. Рассматриваются строительные процессы, которые происходили в слободско-украинских военных поселениях кавалерии на протяжении 1820-х – 1830-х гг., а именно – процедура приобретения строительных материалов, вещей и инструментов путем
проведения открытых торгов в Слободско-Украинской Казенной палате и состав войск,
которые были задействованы при возведении строений в округах военного поселения 2-й уланской и 2-й кирасирской дивизий. The building processes that took place in Slobidsko-Ukrainian military settlements of the
cavalry during the 1820s – 1830s., namely – procedure of acquisition of building materials,
things and tools through an open bidding in Slobidsko-Ukrainian State Chamber and the
troops, who were involved in the construction of buildings in the districts of military settlement
2nd Uhlan and 2nd Cuirassier Division are considered.