Корегування економічної політики держави в умовах транснаціоналізації світової економіки - Микитенко, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Метою статті є розробка політики макросистемної еволюції національної економіки, що забезпечить формування адекватної, ефективної й економічно виправданої системи державного управління, реалізацію в умовах глобалізації світогосподарської системи інноваційно-інвестиційної моделі розвитку та досягнення загальноекономічного прискорення. Целью статьи является разработка политики макросистемной эволюции национальной экономики, которая обеспечит формирование адекватной, эффективной и экономически оправданной системы государственного управления, реализацию в условиях глобализации мирохозяйственной системы инновационно инвестиционной модели развития и достижения общеэкономического ускорения. The purpose of the article is development of policy of macrosystem evolution of national economy, which will provide forming of the adequate, effective and economic justified system of state administration, realization in the conditions of globalization of the world economic system of innovative investment model of development and achievement of загальноекономічного acceleration.