Сучасні проблеми формування зон вільної торгівлі в Україні - Осадча, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Побудова взаємовідносин в рамках домовленостей зі Світовою організацією торгівлі супроводжується поступовим впровадженням ряду заходів. Одним з них є побудова зон вільної торгівлі та ставок оподаткування. Формування зон вільної торгівлі на території України дозволить підвищити використання її економічного потенціалу з одночасним поліпшенням якісної структури експорту. Построение взаимоотношений в рамках договоренностей с Мировой организацией торговли сопровождается постепенным внедрением ряда мероприятий. Одним из них есть построение зон свободной торговли и ставок налогообложения. Формирование зон свободной торговли на территории Украины позволит повысить использование ее экономического потенциала с одновременным улучшением качественной структуры экспорта. The construction of mutual relations within the framework of agreements with World organization of trade is accompanied gradual introduction of row of measures. One of them there is a construction of free trade and rates of taxation zones. Forming of free trade zones on territory of Ukraine will allow to promote the use of it economic potential with the simultaneous improvement of high quality structure of export.