Фазообразование в системе Y₂O₃—Fe₂O₃—(B₂O₃—BaO—BaF₂) - Моренко, В.В.; Лыгина, Е.С.; Марченко, В.И.; Белый, А.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Построена ограниченная диаграмма плавкости многокомпонентной системы Fe₂O₃—Y₂O₃—(B₂O₃–BaO–BaF₂). В исследованном диапазоне концентраций гранатообразующих оксидов определены теплоты плавления растворителя и граната в растворе–расплаве. При концентрациях граната выше эвтектической идентифицированы продукты кристаллизации в системе. Побудовано обмежену діаграму плавкості багатокомпонентної системи Fe₂O₃—Y₂O₃—(B₂O₃ –BaO–BaF₂). У дослідженому діапазоні концентрацій гранатоутворюючих оксидів визначені теплоти плавлення розчинника і граната в розчині–розплаві. При концентраціях граната вище евтектичної ідентифіковані продукти кристалізації в системі. The limited melting diagram of the multicomponent system of Fe₂O₃—Y₂O₃—(B₂O₃–BaO–BaF₂) was built. In the explored range of concentrations of garnet-forming oxides the melting heats of the solvent and garnet in solution-melt were calculated. At the garnet concentrations higher than eutectic concentration the products of crystallization in the system was identified.